אחת הבעיות הנפוצות והקשות ביותר שמלווה את כניסתו של התינוק החדש לחיינו היא מחסור בשעות שינה בלילות. רוב האמהות החדשות נאלצות לקום מספר פעמים בלילה כי הרך הנולד זקוק להאכלה, הנקה או החלפת חיתול. אם את מכירה את המצב, המאמר הזה הוא בשבילך.
אם תינוקך אינו מסוגל להירדם ללא עזרתך בערב או מתעורר אין ספור פעמים בלילה, את עלולה למצוא את עצמך קמה בכל בוקר עם עיניים טרוטות אחרי לילה לבן ומתיש. אם את מנסה ללא הצלחה להשלים שעות שינה שחסרות לך ואת מותשת ומרגישה שאין לך כוח וסבלנות, דעי שאפשר לשפר את המצב ולחזור לשינה שלווה בלילות, זה לא חלום!
במאמר הזה אני רוצה לתת לך מספר כלים יעילים להקלה עליך, אמא יקרה.
כללי זהב לאמא עייפה:
אל תנסי להיות סופרוומן ולהספיק לטפל בתינוקך הקטן, לארגן ולסדר את כל הבית, לבשל ולטפל בילדים הגדולים בו זמנית…תחליטי שיש לך מספר מטלות מרכזיות שחשוב למלא וישנן מטלות פחות חשובות שאת יכולה לעשות כשיהיה לך זמן. אולי הבית שלך לא יהיה מבריק ומסודר כמו פעם, אבל תנסי להשלים עם זה. מומלץ לארגן כל יום לפחות שעה של מנוחה עבורך. תינוקך זקוק לאמא רגועה וסבלנית, לכן את חייבת למצוא לעצמך זמן למנוחה למרות שסדר יום שלך העמוס ביותר.
חשוב לדעת לבקש עזרה ולא לחשוש מה יחשבו עליך. אם את מקבלת עזרה מבני המשפחה ובן-זוגך זה לא אומר שאת אמא לא טובה. מומלץ ליצור סביבך מעגל תמיכה שיסייע לך במטלות הבית כדי שתספיקי לטפל בתינוקך בלי לחץ מיותר.
איך למצוא את הזמן לעצמך?
קשה להיות בתפקיד ולטפל בעולל קטן 24 שעות ביממה בלי הפסקה. קשה במיוחד ולעתים נראה בלתי אפשרי לטפל בתינוק שלא ישן ביום או תינוק שמתעורר בבכי כל שעה בלילה. עייפות שמצטברת בגלל מחסור בשעות שינה בלילה לאורך זמן עלולה להשפיע על מצב הרוח שלך ועל איכות החיים שלך. חוסר שינה בלילה עלול להביא אותך למעגל של עייפות קיצונית ותסכול, חוסר שקט, חרדות וייאוש ואף דכדוך או דיכאון.
כדי להימנע מכל המצבים האלה את צריכה להתארגן בהתאם.
תזכרי שמותר לך לבקש עזרה מבני המשפחה שיתנו לך כמה שעות של שינה שלווה ברגע שזה מתאפשר. מותר לך גם להתנתק מהתינוק לכמה שעות מדי פעם ולמסור אותו לטיפול המסור של אבא, סבתא, דודה או בייביסיטר -זו לא בושה.
מותר לך ואך מומלץ לקחת פסק זמן ולצאת מדי פעם עם בן-זוגך או עם חברות בכדי להתאוורר.
מותר לך להתפנק באמבטיה נעימה או לקבל עיסוי מרגיע שיחזיר לך תחושה של רוגע.
אם כל אלה לא מתאימים או לא מתאפשרים לך-גם טיול בחוץ ביום שמש נעים עם תינוקך כשהוא במנשא או בעגלה יגרום לך להרגשה טובה.
המלצות של אשת מקצוע מנוסה:
כשהתינוק שלך ישן תנתקי את הטלפונים ותנסי לנוח ולצבור כוחות. אחרי מנוחה קצרה תרגישי שיש לך יותר כוח ויותר סבלנות לטפל בתינוקך ובשאר בני המשפחה.
אם השינה שלך קלה ואת מתעוררת בקלות מכל רחש קטן, אל תשכיבי את תינוקך לישון בחדר שלך. אם תינוקך יתעורר וירצה שתבואי, את בטח תשמעי אותו מכל מקום בבית.
בערב מומלץ להיכנס למיטה בשעה מוקדמת לאחר שהשכבת את התינוק לישון. יש סיכוי שהוא ישן במשך 3-4 שעות ברצף ואת תוכלי לנצל את השעות האלו למנוחה.
אפשר להאכיל את התינוק בלילה במקום להמתין שהוא יתעורר לבד. תנסי לתת לו ארוחת חלום בשעה23-24 ורק לאחר מכן ללכת לישון. כך את תרוויחי עוד כמה שעות שינה שלווה. מומלץ לחלק את המעמסה של הטיפול הלילי עם בן-זוגך או כל אדם אחר שמוכן לבוא לעזרתך.
אפשר לבקש מבן-זוגך שייתן לקטנטן בקבוק כדי לאפשר לך עוד כמה שעות של שינה שלווה. אם את מניקה-אפשר לשאוב לפני השינה ואז בן-זוגך יכול להאכיל את הקטנטן בבקבוק בלילה.
אמא יקרה, את בטח מקדישה את רוב שעות היום וחלק משעות הלילה לטיפול המסור בתינוקך הקטן ושוכחת מהצרכים שלך. זה טבעי לחלוטין אך לא תורם לרוגע שלך.
חשוב שתהיי רגועה ושלווה ותרגישי טוב עם עצמך-אז את תצליחי להתמודד עם כל אתגר במקצוע החדש והלא פשוט שנקרא "הורות".
אם קשה לך כי תינוק שלך לא ישן טוב ביום או מתעורר המון בלילה,
אם המחסור בשעות שינה בלילה גורם לך לעייפות גדולה ואת מרגישה מיואשת ומותשת,
אם את זקוקה לעזרה, תמיכה או אוזן קשבת-
התקשרי אלי לנייד 054-7201409 אל תהססי,
אני כאן בשבילך בכל שאלה!
מאמרים נוספים על שינה אצל תינוקות עבורך:
-13 סיבות לבעיות שינה אצל תינוקות
–שאלות ותשובות על שינה של תינוקות
–תינוק מתעורר מוקדם מאוד בבוקר
–חרדת נטישה ובעיות שינה אצל תינוקות
–בעיות שינה אצל תינוקות בגיל 4חודשים-סיבות ודרכי הקלה