מזונות שעלולים לגרום לאלרגיה אצל תינוקות

מאכלים שחלק מתינוקות אלרגיים אליהם:

ביצים, ובעיקר החלבון-מומלץ לא לתת חלבון וביצה עד גיל עשרה חודשים. חלמון אפשר לתת כבר בגיל שמונה חודשים, ובכל מקרה יש להקפיד שהביצים תהיינה מבושלות היטב מחשש לסלמונלה.

חלב-ישנם שני סוגי רגישות לחלב: ראשון הוא אי סבילות ללקטוז (הסוכר העיקרי המצוי בחלב), הנובע מחוסר באנזים המפרק אותו. הרגישות השנייה היא רגישות לחלבון החלב ילדים עם רגישות כזו אינם יכולים לאכול מוצרים שיש בהם חלב פרה בכלל, אך יכולים לינוק חלב אם או לאכול תחליף חלב אם צמחי על בסיס סויה.

בוטנים- יש להימנע מאכילת מוצרים הכוליים בוטנים, כמו חמאת בוטנים ואפילו במבה עד גיל שנה.

שומשום– כדאי לחכות איתו עד גיל שמונה חודשים לפחות, כיוון שנרשם בארץ אחוז גבוה יחסית של תגובות אלרגיות לשומשום ולמוצריו. (טחינה למשל)

-חיטה ומוצרים המכילים חיטה-בעבר הומלץ להימנע ממוצרים אלה עד גיל שנה, אך ההמלצות החדשות ממליצות לחשוף את התינוק למוצרי חיטה כבר מגיל חצי שנה, תחילה בדייסות לתינוק ובהמשך ללחם, קוסקוס ועוד.

-דגים– אפשר לתת דגים מגיל שנה ואילך בלבד.

דבש-ניתן להוסיף רק מגיל שנה, עקב חשש מבוטוליזם.

פירות טרופיים ואפרסקים- פירות כמו מנגו, אננס, פפאיה, ליצ'י וכן אפרסקים נחשבים אלרגניים יותר מאחרים ומומלץ לחכות איתם עד גיל עשרה חודשים.

מאמרים נוספים על שינה, תזונה והתפתחות התינוק

אם מה שקראתם כאן מעניין אותכם ואתם רוצים לקבל מידע נוסף אני כאן כדי לעזור לכם!

או למלא את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם!

קורס יועצות שינה אונליין

קורס יועצות שינה פורץ דרך בשיטת אלה גרשטיין

הקורס היחיד שיעניק לך ידע מקצועי מקיף לשיפור שינה, תזונה, והרגעת הילדים, ויאפשר לך לשלב אמהות עם קריירה משתלמת.

שתפו פוסט זה:

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
אלה גרשטיין - מלמדת קורס יועצות שינה אונליין

הורים יקרים, אם אתם רוצים להתייעץ איתי או לקבל יותר מידע 

או למלא את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם!
אני כאן כדי לעזור לכם

Open chat
שאלה או בעיה?
כתבו לי הודעת ווצאפ
דילוג לתוכן