מאכלים שחלק מתינוקות אלרגיים אליהם:
–ביצים, ובעיקר החלבון-מומלץ לא לתת חלבון וביצה עד גיל עשרה חודשים. חלמון אפשר לתת כבר בגיל שמונה חודשים, ובכל מקרה יש להקפיד שהביצים תהיינה מבושלות היטב מחשש לסלמונלה.
–חלב-ישנם שני סוגי רגישות לחלב: ראשון הוא אי סבילות ללקטוז (הסוכר העיקרי המצוי בחלב), הנובע מחוסר באנזים המפרק אותו. הרגישות השנייה היא רגישות לחלבון החלב ילדים עם רגישות כזו אינם יכולים לאכול מוצרים שיש בהם חלב פרה בכלל, אך יכולים לינוק חלב אם או לאכול תחליף חלב אם צמחי על בסיס סויה.
–בוטנים- יש להימנע מאכילת מוצרים הכוליים בוטנים, כמו חמאת בוטנים ואפילו במבה עד גיל שנה.
–שומשום– כדאי לחכות איתו עד גיל שמונה חודשים לפחות, כיוון שנרשם בארץ אחוז גבוה יחסית של תגובות אלרגיות לשומשום ולמוצריו. (טחינה למשל)
-חיטה ומוצרים המכילים חיטה-בעבר הומלץ להימנע ממוצרים אלה עד גיל שנה, אך ההמלצות החדשות ממליצות לחשוף את התינוק למוצרי חיטה כבר מגיל חצי שנה, תחילה בדייסות לתינוק ובהמשך ללחם, קוסקוס ועוד.
-דגים– אפשר לתת דגים מגיל שנה ואילך בלבד.
–דבש-ניתן להוסיף רק מגיל שנה, עקב חשש מבוטוליזם.
–פירות טרופיים ואפרסקים- פירות כמו מנגו, אננס, פפאיה, ליצ'י וכן אפרסקים נחשבים אלרגניים יותר מאחרים ומומלץ לחכות איתם עד גיל עשרה חודשים.