"מאז שהילד שלי נולד אני לומדת וקוראת המון על שינה של תינוקות. נראה לי שכבר קראתי את כל הספרים והמדריכים הקיימים בנושא, וניסיתי כבר את כל השיטות הקיימות, אך אני עדיין מרגישה מותשת מיואשת וחסרת אונים, כי שום דבר לא עובד לי. המצב הזה מתסכל אותי נורא! אפילו קיבלתי ייעוץ שינה לתינוקות כשהילד היה ממש קטן, אך ראינו שיפור חלקי בלבד. איך ייתכן שאני עושה הכל בדיוק לפי הספר: מרדימה אותו לפי חלונות שינה, לא נותנת לו להירדם בידיים, ומשקיעה את כל כולי כבר כמה חודשים בתהליך הזה כדי שהילד ילמד סוף סוף להירדם בלי בכי ויפסיק לקום כל-כך הרבה בלילה, אך שום דבר לא עובד לי? מה אני עושה לא נכון?"
כך תיארה לי אתמול שרון, אמא לתינוק בן 10 חודשים את המצב המתסכל שהיא מתמודדת איתו מאז הלידה, והיא לא היחידה שמשתפת אותי במחשבות הקשות שמציפות אותה בגלל שכל הניסיונות שלה לשפר את השינה של הקטנטן לא עוזרים. אם גם אתם נמצאים במצב דומה ורוצים לדעת איך להגיע לשיפור משמעותי בשינה ובאיכות החיים של הילד/ה ושלכם- תמשיכו לקרוא את המאמר הזה. המטרה שלי היא לתת לכם את ההמלצות היעילות ביותר לתהליך מוצלח שיאפשר לכם לצאת ממעגל של עייפות, תסכול וחוסר סבלנות.
ייעוץ שינה לתינוקות-10 המלצות להצלחה בתהליך.
- מומלץ לבצע בדיקה רפואית לפעוט שלכם לפני שמתחילים בתהליך ייעוץ שינה לתינוק.
לפני שיוצאים לדרך רצוי לגשת לבדיקת רופא כדי לוודא שהקטנטן בריא ואפשר להתחיל בשינויים. אם הילד שלכם בוכה ומתלונן המון ללא סיבה, חשוב שתדעו שבכי לא קשור למצב הבריאותי שלו. כדאי לדעת שיש מצבים בריאותיים שעלולים לגרום לשיבושי שינה, לדוגמה שקד שלישי, צינון, נזלת, אסטמה של עור ועוד. רצוי להתחיל בתהליך אחרי שאתם מוודאים שהקטנטן בריא לגמרי. - אל תצפו לתוצאה מיידית, התהליך דורש זמן והמון סבלנות.
כמו כל תהליך של שינוי בהרגלים, ייעוץ שינה לתינוקות דורש מההורים המון סבלנות, התמדה ועקביות. תהיו מוכנים לכך שהתוצאות לא יגיעו מיד. ייתכן ותרגישו שיש מגמת שיפור רק אחרי שבועיים, בעיקר אם הפעוט שלכם הוא ילד דעתן, שמתקשה להסתגל לשינויים, או מתעקש ומתנגד לכל דבר. - מה הקשר בין מצבו הרגשי של הילד ושל ההורים לתוצאות התהליך?
מחקרים מראים שמצבו הרגשי של הילד ושל ההורים משפיע מאוד על התוצאות של הייעוץ.
תינוק לא רגוע, שחווה פחד, חרדה או עובר תקופה של שינויים, וכתוצאה מכך בוכה, מתלונן ודורש ידיים כל היום, יתקשה להפנים את השינוי. הוא עלול לקבל את התהליך כדבר שלילי ולהתנגד המון לכל דבר. כדי להגיע להקלה גדולה חשוב שהילד וגם אתם תהיו רגועים, עד כמה שניתן. - מותר לכם לבקש עזרה.
אם אתם עובדים המון שעות ביום, וגם מטפלים בכל המטלות של הבית והעייפות שלכם עוברת כל גבול-זה לא בושה לבקש שמישהו ישמור על הילד מדי פעם כשאתם מנתקים את הטלפון והולכים לישון. מומלץ לקחת מדי פעם פסק זמן למנוחה או לצאת מהבית, כדי להתאוורר ולצבור כוחות. - כדאי לבחור בשיטה בהתאם לסגנון ההורות שלכם.
מומלץ לוודא שאתם עושים פעולות שבאמת מתאימות לכם ולילדכם ופחות להקשיב להמלצות של סובבים אותכם, כי לעתים העצות האלה גורמות לתחושה של בלבול וחוסר אונים. ישנן שיטות שונות ומגוונות, ולכן כדאי לוודא שבחרתם בשיטה שמתאימה לכם ולקטנטן שלכם, אחרת תראו תוצאה פחות טובה. - תכנית עבודה בהתאם לטמפרמנט של הילד
אחד הדברים שדורשים התייחסות מעמיקה בתהליך בניית תכנית העבודה הוא הטמפרמנט של הקטנטן. אם אתם הורים לתינוק אנרגטי, ערני, סקרן, שלא נח לרגע, קרוב לוודאי שייעוץ שינה סטנדרטי לא יעזור לכם או יביא לתוצאה פחות טובה. רוב ההורים לתינוקות עם אופי כזה מתקשים להגיע לתוצאות לבד, בלי תמיכה והכוונה מקצועית, כי הם זקוקים לכלים מאוד מיוחדים ושונים ביחס להורים של תינוק שקט, שיכול לשחק המון זמן עם עצמו, בלי לזוז. - האם הרדמות עצמאית היא חלק הכרחי של ייעוץ שינה של תינוקות?ברוב המצבים הרדמות עצמאית היא אחת המטרות בתהליך, משום שתינוק שלא יודע להירדם לבד בדרך כלל ימשיך להתעורר המון בלילה.
חשוב לדעת שישנם 3 מצבים שבהם לא כדאי להתעקש על הרדמות ללא עזרה:
— אם הקטנטן עדיין לא הגיע לגיל 4-5 חודשים,
— אם הוא סובל מכאבים, חוסר שקט בגלל כאבי שיניים או מחלות,
— אם אתם מרוצים מהמצב ולא מפריע לכם להרדים את הקטנטן בידיים או עם נדנודים,
עם בקבוק ועוד. - אל תנסו להיצמד לטבלאות של חלונות שינה או חלונות ערות.
ייתכן מאוד שהילד שלכם זקוק לפחות שעות שינה ביחס לבני גילו, והטבלות עלולות להכניס אתכם למצב של בלבול וחוסר אונים. כדאי לזכור שטבלאות לא מתאימות לכולם, כי כל ילד הוא אישיות ויש לו צרכים שונים. - תכנית עבודה בהתאמה אישית מעלה את אחוזי ההצלחה בתהליך ייעוץ שינה לתינוקות.9
אם אתם רוצים לראות שיפור משמעותי ולטווח ארוך בשינה של קטנטן שלכם, וחשוב לכם גם ללמוד איך להימנע מרגרסיות קשות, שעלולות להופיע בגלל כאבי שיניים או שלבי התפתחות חדשים, מומלץ לבנות תכנית עבודה שתתאים לקטנטן שלכם ולמשפחה שלכם. תכנית עבודה היא שרשרת של פעולות מדויקות ויעילות שיעזרו לכם להתקדם בביטחון כאשר אתם משקיעים רק בפעולות שבאמת יעזרו לכם ויתאימו לאופי של הילד שלכם ולסיטואציה בה אתם נמצאים. - תאמינו בהצלחה שלכם 10.
הניסיון שלי מראה שאחד התנאים החשובים להצלחה בתהליך של ייעוץ שינה לתינוקות או ילדים הוא אמונה בעצמכם ובילד/ה שלכם. הורים שמאמינים שהם יגיעו לתוצאות טובות, משיגים תוצאות הרבה יותר מהר, ביחס להורים סקפטיים, שבאים לנסות כלי אחד או שתיים, בתקווה שאולי הדברים יסתדרו.
אם נמאס לכם לנסות כל פעם שיטות שונות ומגוונות שלא כל-כך עוזרות, ולבזבז המון זמן, אנרגיה ומאמץ, אם חשוב לכם לקבל המלצות פרקטיות ויעילות שמתאימות לילד שלכם באופן אישי, כדי שתוכלו להנות מתינוק רגוע, חייכן, שישן לילות שלמים ונרדם בקלות, בלי לבכות,
ייעוץ שינה לתינוקות בהתאמה אישית.– אני מזמינה אותכם לקבל עזרה והכוונה מקצועית
הניסיון שלי עם אלפי הורים בארץ ובחו"ל מראה, שניתן לפתור כל בעיה בשינה של תינוקות וילדים אם פועלים לפי תוכנית עבודה מותאמת אישית ומקבלים כלים יעילים. גם אם נראה לכם כרגע שאין סיכוי להגיע להקלה, אני כאן כדי להגיד לכם שהכל אפשרי.
אתם מוזמנים לקרוא כאן מה כותבים הורים שכבר עברו ייעוץ שינה לתינוקות בשיטה שלי
וחזרו לשינה רגועה בלילות, בלי לתת לילד שלהם לבכות ולהיות מתוסכל. לינק לעמוד הורים ממליצים
אם אתם רוצים לשמוע על החבילות השונות של ייעוץ שינה לתינוקות וילדים, ולבדוק האם יש התאמה בין מה שאתם מחפשים למה שאני יכולה להציע לכם-צרו איתי קשר כאן
אשמח לעזור לכם!