מעבר למיטת מעבר הוא שלב חדש בדרך לעצמאותו של הפעוט שלך. שלב זה מאוד מאתגר ומלחיץ הורים רבים. ישנם תינוקות שעושים את השינוי בקלות וישנים מצוין כבר בלילות הראשונים. לעומתם, ישנם תינוקות "רגישים", העלולים לפתח קשיי הירדמות ולהתעורר אין ספור פעמים בלילה, בעקבות השינוי. לכן, אני ממליצה לבצע את המעבר למיטת מעבר בצורה הדרגתית ונכונה, בהתאם לאופי תינוקך, בכדי למנוע בעיות שינה אצל הילד שלך.
אם הפעוט שלך עדיין מתעורר בלילות ומתקשה להירדם – שווה ללמד אותו לישון לפני ביצוע המעבר, כל עוד הוא ישן במיטת תינוק שקשה לרדת ממנה.
המלצות למעבר למיטת מעבר:
אם מדובר בפעוט בן שנה וחצי – שנתיים ויותר – שווה לשתף אותו בהחלטה. ספרי לו שממחר הוא יישן במיטה של גדולים.
כדאי ליצור סביב העניין הרבה התלהבות, תחושה שילד כבר גדול ומאוד בוגר ושזה כייף גדול לישון במיטה של גדולים. העניקי לילד המון חיזוקים חיוביים.
ברגע שהמיטה החדשה כבר בחדר, אפשרי לו לישון בה תנומה ראשונה בשעות הצהריים.
הסבירי לפעוט שלא יירד מהמיטה מבלי לקרוא להורים.
ייתכן שכבר בלילה הראשון שבו ילדך ישן במיטתו החדשה, הוא יתחיל לבדוק איך אפשר לרדת ממנה בכוחות עצמו. אולי תגלי שהוא ירד לבד ממיטתו והגיע לחדר השינה שלך או לסלון.
שימי לב: תגובתך במצב זה הינה חשובה מאוד ויש לה השפעה ארוכת טווח. אל תיכנסי לוויכוחים ולא להסברים ארוכים. השתדלי שלא לצחוק ולא לעודד את הילד עקב ירידתו העצמאית ממיטתו, על מנת שלא לקבע את ההרגל לרדת שוב ושוב. החזירי את הילד למיטתו בשקט ותגידי לו "לילה טוב", הזכירי לו שלא יורדים מהמיטה בלי לקרוא לאמא או אבא.
בבוקר שלאחר שנת הלילה הראשון במיטה, העניקי לילד חיזוק חיובי על כך שהצליח לישון במיטתו החדשה לילה שלם – כךתעודדי אותו להמשיך לשתף פעולה ותעניקי לו תחושה נהדרת שהוא כבר ילד בוגר.
אני מאחלת לכם לילות שלווים ומעבר קל!
מאמרים נוספים על בעיות שינה אצל ילדים ופעוטות:
שאלות ותשובות נפוצות על בעיות שינה בגיל שנתיים
"הילד הולך לישון מדי ערב אחרי שיר וסיפור בעצמאות מוחלטת ועם חיוך!סיפור מקרה
על בעיות שינה אצל ילדים בני שנה וחצי-שנתיים-מדריך להורים עייפים