מדוע תינוקות לא ישנים
לפי המחקרים כ20-30 אחוזים מהתינוקות סובלים מבעיות שינה ברמות שונות בשנה הראשונה לחייהם. הורים תוהים מה יכול לגרום לקשיי השינה ומנסים שיטות שונות בתקווה להגיע לפתרון קסם. הורים רבים מנסים למצוא תשובה לשאלות: מדוע התינוק שלי לא ישן?
מה מציק לו ואיך אפשר לעזור לו כדי שכולנו נוכל לחזור לשינה טובה בלילות?
לעתים הורים מגיעים למצב של ייאוש כי הם לא מצליחים לעלות על הסיבה לקשיי השינה, למרות שהם מנסים להיות קשובים מאוד לכל הרצונות והצרכים של קטנטן.
במאמר הזה אתן לכם סקירה לגבי סיבות שונות לבעיות שינה אצל תינוקות.
הסיבות העיקריות לבעיות שינה אצל תינוקות הן סדר יום לא מתאים, שינה לא מספקת בשעות היום.
אצל תינוקות קטנים יותר ייתכן שאלה יהיו מצבי לחץ בעקבות לידה קשה או ארוכה, התערבות (ואקום או מלקחיים) או לידה בניתוח, בדיקות פולשניות אחרי הלידה, והפרדת האם והתינוק מיד אחרי הלידה, שגורמת לתינוק חוסר בטחון.
-הרגלים לא נכונים והירדמות עם גורמי תלות- נדנוד בידיים או עם הנקה, מוצץ וכו'. הטמפרמנט של תינוק מהווה גם הוא גורם מכריע- למשל תינוק פעלתן וסקרן בד"כ ישן פחות מתינוק פאסיבי ושקט.
-תנאי סביבה לא מתאימים: טמפרטורה (קור, חום), גירוים ומשחקים מיותרים
-חרדות כמו חרדת נטישה, וחרדת זרים.
-מעברים ושינויים(גן חדש,לידת אח, מעבר דירה).
– מחלות
נזלת, שיעול, אף סתום, דום נשימה, נחירות, דלקות אוזניים, מחלת חום- צינון ושפעת, אלרגיות, גזים וכאבי בטן, רפלוקס (פליטות), כאבי שיניים, בעיות עור…
אצל פעוטות וילדים גדולים:
פחדים שונים (פחד מחושך, פחד ממפלצות, פחד מלהישאר לבד)
אם תינוקך מפסיק לישון בפתאומיות ביום או בלילה ונראה לך שמשהו עובר עליו,
מומלץ לגשת לבדיקת רופא כדי לשלול בעיה רפואית.
אם הבדיקה תקינה ואת עדיין מודאגת מאוד כי את רוצה להקל על תינוקך ולא יודעת איך-
אני כאן בכדי לעזור לך!
ניתן לקבוע שיחה של יעוץ והדרכה אישית. בשיחה נבדוק לעומק מה גורם לתינוקך להתעורר בלילות ומה מפריע לו להירדם בקלות. בהמשך לשיחתנו אני אשלח לך "תוכנית פעולה" עם המלצות אישיות לשיפור והקלה על תינוקך.
אני כאן בשבילך בכל שאלה!
לפעמים תינוק ישן מעט מאוד שעות במשך היום והוא צובר שעות עייפות, זה משפיע על איכות השינה ועל משך השינה ביום ובלילה.
סימני עייפות אצל תינוקות ופעוטות:
שיפשוף עיניים, פיהוקים, מבט מזוגג,
איבוד עיניין, קיטורים, עצבנות, היפראקטיביות,
ילד הופך להיות נודניק, נדבק" להורה, מיבב,
הפחתת פעילות, השתתקות, התנגדות לשינה.
מומלץ להשכיב את הילד מייד כשרואים את הסימנים הנ"ל כדי למנוע קשיי שינה (לא יותר מחצי שעה).
3מיתוסים בנושא שינת תינוקות1-אם נשכיב את התינוק לישון מאוחר אז הוא גם יקום מאוחר. 2-מתן דייסה עשירה לפני השינה תעזור לתינוקך לישון לילה שלם. 3-תינוק עייף יירדם בקלות וישן כל הלילה 1- אם נשאיר אותו ער עד השעה המאוחרת כך שיהיה עייף הוא יירדם בקלות וישן כל הלילה. מה דעתכם, האם זה נכון? ניסיון מראה שתינוק עייף מתקשה להירדם ומרבה להתעורר בלילות. חשוב ליצור עבור תינוק סדר יום שכולל שעות שינה מותאמות לגילו ותמיד לתת מענה מתאים לבכי וסימני עייפות שלו. אם תינוקכם תמיד מתקשה להירדם או קם המון בלילה זה סימן שיש צורך לשנות משהו בהתנהלות איתו או בסדר היום שלו. 2- מתן דייסה עשירה לפני השינה תעזור לתינוקך לישון לילה שלם. מניסיון שלי במקרים בודדים בלבד היה שיפור באיכות השינה של תינוק בלילה בעקבות מתן דייסה לפני השינה. רוב התינוקות ממשיכים להתעורר בלילות למרות שקיבלו דייסה לפני השינה. כדאי לדעת שארוחה כבדה מדי או גדולה מדי עלולה אף לגרום לתחושת כובד וכאבי בטן ולגרום לתוצאה הפוכה מהצפוי-תינוק עלול להתעורר יותר או לסרב להירדם… אם תינוקך מתעורר בלילה אין -ספור פעמים כדאי לבדוק מדוע זה קורה. יש כמה סיבות להתעוררויות בנוסף לרעב ולכל סיבה יש פתרונות יצירתיים. 3- אם נשכיב את התינוק לישון מאוחר אז הוא גם יקום מאוחר גם זה רק מיתוס. תינוק שנרדם מאוחר בד"כ מתקשה להירדם וגם מתעורר יותר בלילה. כדי ללמד את תינוקך לישון טוב בלילות חשוב להרדימו בשעה סבירה, בהתאם לסימני עייפות. כך תצליחי לשפר את השינה שלו. |