טראומת לידה: איך להקל על התחושות ולהחזיר לעצמך את השלווה והשקט הנפשי

לידה היא אירוע מכונן בחיי אישה, אירוע שמסמל חיים חדשים ושמחה גדולה. אך עבור לא מעט נשים, מה שאמור להיות רגע מרגש ומשמח, הופך לאירוע מטלטל ומשאיר אחריו תחושות קשות. גם אם מבחינת הצוות הרפואי הכל התנהל "כמו שצריך", אישה יכולה לחוות את הלידה כאירוע טראומטי שמלווה בכאב רגשי עמוק. טראומת לידה היא חוויה מורכבת שיש לה המון סיבות, ואישה יכולה להרגיש חוסר שליטה, פחד עמוק ולעתים גם כישלון ותחושת או אכזבה, גם אם הכל נראה בסדר כלפי חוץ.

טראומת לידה היא דבר אמיתי ומורכב, ומגיע לך להרגיש שמישהו רואה ומבין את הקושי הזה. בעזרת כלים מתאימים, אפשר לרפא את הכאב הזה ולהחזיר לעצמך את תחושת הביטחון והשלווה.

במהלך ההיריון, רבות מהנשים מתכננות וחושבות כיצד יראה הרגע הזה – הלידה – מחכות בציפייה למשהו טבעי, רגוע, ונעים. אך לעיתים המציאות שונה לגמרי. חלומות מתנפצים, ולידה שמתחילה בצורה שגרתית יכולה להפוך לתהליך ארוך ומלא בכאבים חששות ופחדים. כחלק מהעבודה שלי עם נשים שחוו לידה טראומטית, פגשתי נשים רבות שחוו צירים ממושכים ללא התקדמות, מה שהוביל להתערבות רפואית לא מתוכננת, כמו ואקום, מלקחיים, או ניתוח חירום.

לעיתים הלידה מלווה בחרדות עזות סביב מצבו של העובר, במיוחד במקרים של מצוקה עוברית או סכנת חיים. פגשתי גם לא מעט מקרים של נשים שחוו לידת פג, לידת עובר ללא דופק(לידה שקטה), או לידת תינוק עם בעיות בריאותיות שהצריכו טיפול מיידי ואינטנסיבי לאחר הלידה.

החוויה של לידה טראומטית מביאה איתה תחושות קשות של חוסר אונים, חרדות, פחדים עמוקים, תסכול וייאוש. ישנן נשים שמרגישות שהן מאבדות שליטה על מהלך האירועים, וזו חוויה מטלטלת שפוגעת בעומק הרגשי.

לידה שנחווית כטראומטית יכולה לעורר תחושות של חוסר אונים, חרדה, פחדים עמוקים ולעיתים גם תסכול או ייאוש. יש נשים שמרגישות שהן לא לגמרי שולטות במהלך הלידה והחוויה עשויה להשאיר תחושה רגשית לא פשוטה שמלווה אותן בהמשך.

 

סיבות עיקריות לטראומה בלידה

  1. כאב עז שמעבר ליכולת ההכלה של היולדת.
  2. חוסר התאמה בין הציפיות ללידה טבעית לבין מה שקורה בפועל, כמו זירוז או צורך בניתוח חירום.
  3. חרדה סביב מצבו של התינוק, במיוחד במקרים של לידת פג, מצוקה עוברית או סכנת חיים.
  4. צוות רפואי לא רגיש מספיק או שאינו מסביר על הבדיקות וההתערבויות שמתבצעות.
  5. כאשר התינוק נזקק לטיפול רפואי אינטנסיבי אחרי הלידה, וההפרדה ביניהם גורמת לאם לפחדים ולתחושת חוסר ודאות.
  6. לידות עם סיבוכים ולידת תינוק עם בעיות רפואיות, שמצריכה טיפול צמוד ומעקב רפואי.
  7. תחושת בדידות ותסכול, כאשר בן הזוג או המלווה אינם מצליחים להעניק תמיכה.

תסמינים שיכולים להעיד על כך שאישה סובלת מטראומת לידה:

  • עצבות,
  • מצב רוח ירוד, או שינויים במצב רוח,
  • כעסים,
  • תחושות של פספוס או החמצה,
  • עוררות יתר,
  • סיוטי לילה,
  • בעיות שינה,
  • עצבנות ואפילו התקפי זעם,
  • מחשבות טורדניות על מה שקרה בלידה או אחריה,
  • נטייה להתרחק מאנשים,
  • תחושה של בדידות "אף אחד לא מבין אותי",
  • פחד מכניסה להריון נוסף,
  • פחד מלידה נוספת או מחשבות על ניתוח קיסרי במקום לידה רגילה.

אם את חווה חלק מהתסמינים האלה, תדעי שאת לא לבד. נשים רבות שעברו לידה טראומטית מתמודדות עם תחושות קשות דומות. חשוב שתזכרי שזה לא באשמתך, ויש דרך יעילה להקל עליך. טיפול רגשי מותאם אישית יכול לעזור לך לעבד את החוויות הקשות, לשחרר את הכאב, ולמצוא מחדש את השלווה הפנימית שלך.

השפעת טראומת לידה על הקשר בין האם לתינוק

אחרי הלידה, תינוק זקוק לחום, אהבה ותחושת ביטחון כדי להסתגל לעולם החדש. מחקרים רבים הראו שהחוויה הרגשית של האם אחרי הלידה משפיעה על היכולת שלה לטפל בתינוק ולענות על צרכיו. כאשר אם חווה חרדה או חוסר שקט, התינוק יכול לחוש בזה ולהגיב בבכי, אי-שקט, וקשיים בשינה. לעומת זאת, תינוק יירגע יותר מהר כאשר אמא רגועה ושלווה.

 

הנה 5 המלצות להקלה על אישה שעברה לידה טראומטית, שיכולות להביא לרגיעה ולהקלה רגשית:

 

  1. שיתוף ותמיכה: חשוב לשתף את התחושות והמחשבות עם אדם קרוב או מטפל רגשי שמבין אותך. שיחה על החוויה תאפשר לך לשחרר את מה שנשאר מודחק ולהתבונן בו מנקודת מבט רכה יותר.
  2. תרגול נשימות מרגיעות: נשימות עמוקות יכולות לעזור בהרגעת מערכת העצבים ולהפחית מתח גופני. תרגול יומיומי יאפשר לך להתחבר לרוגע הפנימי.
  3. זמן לעצמך: מצאי זמן לעצמך במהלך היום, גם אם זה לכמה דקות בלבד. עצירה קטנה יכולה לאפשר לך להתחבר שוב לשקט הפנימי ולהפחית תחושת הצפה.
  4. תנועה רכה ומרגיעה: יוגה עדינה או הליכות בטבע יכולות לעזור לשחרר מתח מהגוף ולהחזיר תחושת שליטה ורוגע.
  5. טיפול רגשי מותאם: טיפול רגשי בשיטת NLP ודמיון מודרך יכול לעזור לך לעבד את החוויה, לשחרר את המתח המצטבר ולהתחבר מחדש לרגשות חיוביים, תוך כדי חיזוק הביטחון האישי והחוסן הרגשי שלך.

 

כלים אלו יכולים לסייע לך להקל על התחושות קשות של תסכול, אכזבה, חוסר שקט אחרי לידה טראומטית, ולהשיב את תחושת השליטה והרוגע לחייך.

 

אם את מרגישה שהזיכרונות קשים על הלידה הטראומטית עדיין משפיעים עליך וגורמים לך פחד, עצב, תסכול או רגשות אשמה – את לא צריכה להמשיך לסבול. טיפול רגשי קשוב יכול לעזור לך לשחרר את התחושות האלה, יאפשר לך לבנות קשר חם ואוהב עם תינוקך ולחזור לחיים רגועים ובטוחים יותר.

 אם את רוצה לשחרר את הזיכרונות הקשים ולחזור לחיים יותר רגועים ונעימים, אני מזמינה אותך לפנות אליי לשיחת ייעוץ לחצי שעה ללא תשלום, ולהבין כיצד אוכל לעזור לך למצוא את השקט שאת מחפשת. אני כאן עבורך!

 

אם את רוצה לחזור לחייים יותר רגועים, אני מזמינה אותך לקבוע איתי שיחת ייעוץ לחצי שעה במתנה, לקביעת שיחץת ייעוץ ללא התחייבות צרי איתי קשר

 

 

אם מה שקראתם כאן מעניין אותכם ואתם רוצים לקבל מידע נוסף אני כאן כדי לעזור לכם!

או למלא את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם!

קורס יועצות שינה אונליין

קורס יועצות שינה פורץ דרך בשיטת אלה גרשטיין

הקורס היחיד שיעניק לך ידע מקצועי מקיף לשיפור שינה, תזונה, והרגעת הילדים, ויאפשר לך לשלב אמהות עם קריירה משתלמת.

שתפו פוסט זה:

גלילה לראש העמוד
אלה גרשטיין - מלמדת קורס יועצות שינה אונליין

הורים יקרים, אם אתם רוצים להתייעץ איתי או לקבל יותר מידע 

או למלא את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם!
אני כאן כדי לעזור לכם

Open chat
שאלה או בעיה?
כתבו לי הודעת ווצאפ
דילוג לתוכן